Saturday 27 February 2016

Első terelés / First herding


Ruby herding
Domoszló, 27 Feb 2016

Domoszló, Blessed Borderes kennel


Ma igazi terelésen voltunk!!! 
Annyira nagy jelentőséget tulajdonítottam az első birkás benyomásnak, hogy négy egész évet vártunk rá, míg az ország szerintem legjobb tereléstrénere ma végre megmutatta Rubynak a szakmát... Az tény, hogy e 4 év alatt tökéletesen sikerült ráfixálódnunk a botokra, és kiskutyám az első percekben semmi mást nem csinált, csak kissé zavarban apportírozott a gyapjas statisztákkal teli karámban... igaz, azok legalább sok vizet nem zavartak, csak álltak ott (mint a birkák :P), ha meg nem szaladnak szanaszét, minek melózni... :) Terelőbajnokok ugyan nem leszünk, de azért nagyon ügyes volt a Ruby, nagyon büszke voltam rá! A többit elmesélik a fotók!
A lenti képekért köszönet Kiss Bettinának.

We attended our first herding training today!!! Actually we've been waiting for this day for 4 years, for I wanted the first impression to be perfect for Ruby and I insisted on herding with Evelin from the Blessed Borders kennel, where Ruby is from. Those 4 years might have been too much of the waiting because Ruby was not interested in anything else first, than sticks inside the sheep pen. But it got better. Well, i suppose we'll not win herding championships, but i was very very proud of my lil dog. And how did the story unfold?... :)
Thanks for Bettina Kis for the photos below!


Ruby herding
Hú, mik ezek.
Oops, what are these.

Ruby herding
Még annyira nincs meg a balansz.
Not that balanced yet.

Ruby herding
Evelin arca mindent elárul. :)
Evelin's expression tells everything. :)

Ruby herding
Ruby, a profi... hát nem?! :)
Looks like a pro... doesn't she :)

És a lényeg úgyis az élmény - egy tucat másik collie-tesóval kavarogni, és egész nap fújatni a fejünket a sápadt mátrai széllel... Kicsit sok volt már a gazdi reggel elmegy - gazdi este hazaesik - gazdi itthon hulla vagy idegbeteg típusú, tökéletesen egyforma és gyilkosan szürke, nyomorék hétköznapokból. Élni akarunk!

Only the experience matters - to swirl with a dozen sister and brother collies and have our heads blown off by the pale Mátra winds... To be short we've lost the human work-life balance lately. And we want to get it back. :)

Ruby herding
Nyugis kép, bár én ilyen pillanatra nem emlékszem!
Relax image, though I do not remember any moments like this!

No comments:

Post a Comment